Index Vakbarát Hírportál

Huszonegy év fegyházbüntetést kapott a férfi, aki éveken át bántalmazta családját

2023. január 13., péntek 13:04

Huszonegy év fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy férfit, aki közel 14 éven keresztül fizikailag bántalmazta és szexuálisan is molesztálta feleségét, valamint nevelt és saját gyermekeit − közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék szexuális erőszak bűntette és további 22 rendbeli bűncselekmény miatt 18 év fegyházbüntetésre ítélte a férfit azzal a kikötéssel, hogy feltételesen sem bocsátható szabadságra, továbbá eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelyben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását vagy gyógykezelését végzi.    

A másodfokú bíróság csütörtökön a bűncselekmények minősítését részben megváltoztatta, az ügyészi állásponttal egyezően a férfi büntetését három évvel súlyosította, és megállapította, hogy a foglalkozástól eltiltás végleges hatályú.    

A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi 2001-től élettársa, 2009 év végétől házastársa volt a nőnek, akivel együtt nevelték a feleség korábbi házasságából született két lányát, valamint közös gyermekeiket, három lányt és három fiút.    

A férfi 2008-tól 2021. március 24-ig − őrizetbe vételéig − félelemben tartotta, napi szinten bántalmazta feleségét és a gyerekeket. A bántalmazás kézzel, járóbottal, vesszővel, szerszámnyéllel, nadrágszíjjal vagy ásó fémlapjával történt.    

Mindezek mellett a férfi a feleségét és valamennyi gyermeket − akik közül a cselekmény elkövetésekor a legfiatalabb hatéves volt – rendszeresen „szexuális cselekményei eltűrésére” kényszerítette.    

A férfi a magatartásával a kiskorú gyermekeknek nagy lelki gyötrelmet, testi szenvedést okozott, fejlődésüket súlyosan veszélyeztette.

Rovatok