Index Vakbarát Hírportál

Nagyot nőtt az Ukrajnából mentett kisoroszlán

2023. január 13., péntek 06:25

A kelet-ukrajnai Melitopol állatkertjéből nyáron kimenekített kisoroszlán nagyot nőtt az elmúlt hónapokban. A nagymacskáról videó is készült, és időközben társra is talált.

A jelenleg 30 hetes állatot a kelet-ukrajnai Melitopol állatkertjéből menekítették ki kárpátaljai és kelet-ukrajnai magánszemélyek.

Az akkor 9 hetes kölyköt először egy lelkes állatvédő ungvári család fogadta be, de világossá vált számukra, hogy ez hosszú távon nem lesz megoldás az oroszlán számára, ezért az állat elhelyezéséhez a Nyíregyházi Állatpark segítségét kérték. 

A SóstóZoo munkatársai azonnal cselekedtek és a hatóságok segítségével a határ mellett átvették az állatot, aki az általános állatorvosi vizsgálat és vakcinázás után a park egyik – nagymacskanevelésben tapasztalt – állatgondozójának otthonába került néhány hétre, hiszen eddig is emberek nevelték.

Mint írták, a kölyök fő tápláléka eleinte a tejpótló tápszer volt, de az állatkert munkatársa fokozatosan átszoktatta a szilárd takarmányra. Amint stabilan evett az állat, visszakerült az állatkertbe és megkezdték a visszavadítását is a park karanténépületében, ám itt már nem emberi segítséget kértek. A Miskolci Állatkertben született kisoroszlánok egyike lett a társa, így hamarosan a park oroszlánfalkájának teljes jogú tagja lehet mindkét fiatal nőstény.

Rovatok