Index Vakbarát Hírportál

Hosszú gyógyulás vár a megtámadott rendőrökre, de egyikük már haza mehetett

2023. január 14., szombat 09:59

A megtámadott rendőrökre még hosszú gyógyulási folyamat vár, de kollégái várják vissza őket – írja Facebook-oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság, mely Dobos László r. törzszászlós és Kállai László r. főtörzszászlós állapotáról is új információkat közölt.

„Dobos László rendőr törzszászlós szolgálatirányító parancsnok otthon felesége és másfél éves kisfia társaságában gyógyulgat. Kállai László rendőr főtörzszászlós, körzeti megbízott még a kórházban van, de reményeink szerint már ma délelőtt hazamehet, hogy családja körében lábadozzon” – közölte Facebook-oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A posztban hozzátették: hosszú gyógyulási folyamat van előttük, de mi visszavárjuk őket

Mint arról korábban az Index is  beszámolt , a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. január 12-én 22 óra 11 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasházban az egyik lakás zárva lévő ajtaját egy, a házban lakó férfi kalapáccsal betörte, hogy bemenjen.

A helyszínre érkező rendőrök közül hárman próbálták megbilincselni a 35 éves férfit, ám az hirtelen a rendőrökre támadt, és ütésekkel és rúgásokkal próbálta akadályozni a kényszerintézkedést.

A férfi egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel mindhárom rendőrt megszúrta. A támadás következtében az egyik rendőr a bal combján, a másik a karján és a mellkasán sérült meg, míg a harmadik rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás, Baumann Péter a kórházba szállítását követően belehalt súlyos sérüléseibe. A főtörzsőrmestert – aki családalapításra készülthősi halottá nyilvánították.

Rovatok