Index Vakbarát Hírportál

Megérkezett a várva várt hó

2023. január 16., hétfő 11:49

Vas és Zala vármegye egyes részein, valamint a Bakonyban is havazott hétfő reggel, másutt több helyen fagypont alá csökkent a hőmérséklet.

Hétfő reggel több vármegyében is havazás volt, elsősorban Vas vármegye déli részén, Zalában és a Bakonyban, ahol az esőt előbb havas eső váltotta fel, majd havazás. Az Időkép beszámolója szerint több helyen fagypont közelébe csökkent a hőmérséklet.

A portál videókat is megosztott a havazásról. A Hajag-tetőn már fagypont alá hűlt a levegő, a Bakonyban található hegycsúcs a havazás hatására gyorsan kifehéredett.

Mint írják, a csapadékmező kelet felé halad, és elsősorban a Dunántúl délnyugati részén, valamint a Dunántúli- és Északi-középhegység csúcsain hullhat hó, máshol viszont eső valószínű.

Vasárnap a Kékestetőn is szakadt a hó, ahol a táj rövid idő alatt kifehéredett. A hétfői prognózisok szerint a hegyek csúcsain, főként az Alpokalján, a Kőszegi-hegységben 4-5 centiméter hó hullhat, valamint nyugaton, alacsonyabb szinteken pár centi vizes, tapadó hó. A 0 fok feletti hőmérséklet miatt ugyanakkor hamar olvadni fog.

(Borítókép: Havas fák Kékestetőn 2023. január 16-án. Fotó: Komka Péter / MTI)

Rovatok