Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Dézsi Mihály, a BRFK egykori szóvivője

2023. január 18., szerda 07:54

2023. január 17-én, kedd este meghalt Dézsi Mihály rendőr, a BRFK egykori szóvivője, volt MDF-politikus – a gyászhírt a család jelentette be. 66 éves volt.

„Mély fájdalommal tudatom veletek, hogy bátyám, Dézsi Mihály ma 20 óra 25 perckor örökre lehunyta szemét” – írta közösségi oldalán kedd este a család több tagja.

Dézsi Mihály, a BRFK egykori szóvivője, aki rendszeresen nyilatkozott a médiának kiemelt bűncselekményekben, 2007-ben csatlakozott az MDF-hez. Akkor azt mondta, abban a pártban látta meg a neki fontos értékeket, amelyeket nyugállományba vonult rendőrtisztként már vállalhat. Az MDF 2007 nyarán jelentette be, hogy javaslatcsomagot készít a rendőrség tekintélyének visszaállítására. Az ellenzéki párt akkor kérte fel Dézsi Mihályt a párt rendvédelmi kabinetjének vezetésére.

Dézsi Mihály az MDF színeiben indult volna a ferencvárosi időközi országgyűlési választáson. A korábbi rendőr 2008 decemberében leadott 1015 ajánlószelvényéből azonban mindössze 346 volt érvényes a Magyar Nemzet korábbi cikke szerint, ezért a párt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést.

(Borítókép: Dézsi Mihály 2007. június 1-jén. Fotó:  Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok