Index Vakbarát Hírportál

Csökken a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

2023. január 18., szerda 11:23

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) mérései szerint csökken a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, a városok többségét csökkenő tendencia jellemzi. A mért koncentráció egyedül Pécsett magas.

Csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján. Azt írták, hogy a korábbi hetekben tapasztalt emelkedés után a szennyvízben mért koronavírus-örökítőanyag mennyisége a második héten az országos átlagot tekintve ismét csökkent.

A vizsgált városok közül csökkenő tendencia figyelhető meg a Dél-Pesti Szennyvíztisztító Telep mintájában, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szegeden, Szekszárdon, Veszprémben és Zalaegerszegen, míg a többi helyszínt stagnálás jellemzi – tették hozzá.

Közölték, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja egyedül Pécsen magas, a többi városban az „emelkedett” kategóriába sorolható.

A Koronavírus Sajtóközpont adatai szerint az elmúlt héten összesen 866 új fertőzöttet igazoltak, meghalt 51 beteg. Kórházban jelenleg 523 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 61-en vannak lélegeztetőgépen.

Rovatok