Index Vakbarát Hírportál

Ellopott egy buszt, majd az árokban kötött ki egy jászapáti férfi

2023. január 20., péntek 20:58

A jászberényi nyomozók őrizetbe vettek egy jászapáti férfit, aki péntek éjszaka elkötött egy buszt, majd négy vármegyét megjárva egy árokba borulva ért véget az útja.

A hatóság beszámolója szerint január 19-én este érkezett a bejelentés arról, hogy Jászapáti területéről csütörtökön 20 óra körül eltulajdonítottak egy 40 millió forint értékű autóbuszt. Mint kiderült, a jármű GPS-nyomkövetővel volt ellátva, ezért útvonalát hamar sikerült meghatározni.

A buszt több megyén keresztül követték a jászapáti járőrök, a tolvaj ugyanis járt Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar területén is. A sofőr a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyva folytatta útját, míg Hajdú-Bihar vármegyében a 4-es számú főúton, Kaba és Püspökladány között áttért a menetirány szerinti bal oldalra, majd az árokba hajtott, ahol fának ütközött. Ezt követően az ismeretlen férfi kipattant a buszból, és a szántóföld felé menekült, de a rendőrök utolérték és elfogták.

A hatóság megállapítása szerint az önjelölt buszsofőr rovásán több is volt, mivel két nappal ezelőtt egy személyautót tulajdonított el Jászapátin, amit azonnal értékesített, de a nyomozók megtalálták és lefoglalták. A lopást követően a jogsértő megkísérelt elrejtőzni a hatóság elől, így ellene elfogatóparancsot adtak ki.

A 22 éves jászapáti férfit a nyomozók lopás bűntett elkövetésével gyanúsítják, és őrizetbe vették. A férfi jogosítvánnyal nem rendelkezik, és el is van tiltva a vezetéstől, ezért járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett miatt is felelnie kell.

 

Rovatok