Index Vakbarát Hírportál

Szörnyű állatkínzás Sárospatakon: Nyilakkal lőttek le egy kutyát, kis híján elpusztult

2023. január 21., szombat 15:55

Csak véletlenül találtak rá Sárospatak határában egy sérült kutyára, amelyet nyilakkal lőtt át valaki. Az állatvédők jutalmat ajánlottak fel az elkövető kézre kerítésére, a rendőrség nyomozást indított. A négylábú azóta már jobban van.

A Sárospatak melletti Baksa-dűlőben találtak rá mezőgazdasági dolgozók a négylábúra. Az állatot két nyíllal is átlőtték.

A munkások vezetője azonnal értesítette a sárospataki állatvédő Törő Gábort, a Mandulás-hegyi Kutyaotthon vezetőjét. 

Véletlen volt, hogy rátaláltak egy kanális partján a kutyára, aki lehet, segítség nélkül nem élte volna túl a brutális támadást

– mondta el az Indexnek Törő Gábor, aki hozzátette, a munkások ritkán járnak azon a területen, pénteken is csak azért voltak arra, mert az esőzések után le akarták engedni a földekről a felesleges csapadékvizet.

A kutya önerejéből nem tudott volna felmászni a parton, hiszen a lábát is átlőtték, és az is félő volt, hogy lejjebb gurul a vízbe.

Az állatvédő azonnal egy belvárosi állatorvosi rendelőbe vitte a sérült négylábút, ahol azonnal megműtötték. Mindkét nyilat sikerült kioperálni. Az ebnek az volt a hatalmas szerencséje, hogy a nyilak nem érintettek sem ütőeret, sem más létfontosságú szervet.

Miután felmerült a bűncselekmény gyanúja, az állatorvos hivatalból feljelentést tett. A rendőrök a bűnjeleket magukkal vitték. Törő Gábor az Indexnek azt is elmondta:

német állatvédők 500 euró pénzjutalmat ajánlottak fel annak, aki segít az elkövető beazonosításában.

Ezt az összeget további 100 euróval toldotta meg Aros János, Sárospatak polgármestere.

A kutyát a németjuhász-fajtamentők vették magukhoz, és Budapestre szállították, ahol várhatóan teljesen felépül majd. 

Rovatok