Index Vakbarát Hírportál

Újabb pénzügyi tudásközpontok nyílnak, már Budapesten is várják a diákokat

2023. január 23., hétfő 20:36

A Pénziránytű Alapítvány a MasterCarddal együttműködésben tovább bővítette országos Bázisiskola Programját. A korábbi hat helyett már kilenc helyszínen, kibővült témaválasztékkal, kihelyezett tanóra-lehetőségekkel, öt bázisiskolában pedig pénzügyi kalandjátékkal is várják a 7–12. évfolyamos diákokat és pedagógusaikat.

Újabb három helyszínen nyílik pénzügyi tudásközpont – közölte szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Pénziránytű.

A közleményből kiderült, hogy a tavalyi tanévben több mint 3700 diák vett részt a Pénziránytű Bázisiskolák 180 gyakorlatias foglalkozásán. Ebben a tanévben pedig – a korábbi hat helyett – már országszerte kilenc helyszínen – Debrecen, Dunaújváros, Győr, Kisújszállás, Szeged és Veszprém mellett Budán, Pesten és Kaposváron is – pénzügyi élményórák várják a 7–12. évfolyamos diákcsoportokat.

A korábban elérhető korszerű pénzkezelés és pénzügyi tervezés, költségvetés témakörök mellett a 2022/2023-as tanévtől a pénzügyi intézmények és tőzsde világába is betekintést nyerhetnek a tanulók. Kihelyezett matematika, földrajz, állampolgári ismeretek vagy technika és tervezés tanórákra is lehetőséget nyújtanak a korosztályonként differenciált pénzügyi élményfoglalkozások.

Az országos program keretében a pénzügyi nevelés iránt nyitott pedagógusok ebben a tanévben is ingyenesen vehetnek részt az Alapítvány Oktatási Hivatal (OH) és Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. (IKK) által akkreditált, „Új lehetőségek a pénzügyi nevelésben” című 40 órás blended képzésein – írja a közlemény.

Rovatok