Index Vakbarát Hírportál

Kiszivárgott hangfelvétel: Völner Pál tudna olyat mondani, amitől másnak is meginogna a széke?

2023. január 23., hétfő 12:04

Kiszivárgott hangfelvételeken hallható, hogyan beszélt egymással Völner Pár, az Igazságügyi Minisztérium korábbi államtitkára, valamint Schadl György, a végrehajtói kar elnöke. A nyilvánosságra került anyagokban családtagok is hallhatók.

„A Porschét, azt elvitték” – hallhatjuk abban a lehallgatott telefonbeszélgetésben, amelyet a Blikk hozott nyilvánosságra. A lap állítása szerint Völner Pál neje mondta ezt a korábbi államtitkárnak. „Elvitték, nagyon kedvesek” – reagált a volt politikus.

A nő ezután arról beszél, hogy:

Figyelj, Pali, ezek rohadt mocskok, ezek rohadt patkány mocskok! […] Ezek egészen egyszerűen arra mennek, hogy te valakiről pofázzál valamit.

Megingó székek

Völner Pál erre kijelenti, „lehet, hogy fogok is”, majd hozzátette:

Elég, amit az ember mond, hogy akkor kicsit meginogjon a széke itt pár embernek, de én nem fogok vádaskodni…

A lap által nyilvánosságra hozott felvételeken Schadl György és felesége is hallható, valamint olyan mondatok is, amelyekről korábban már olvashattunk, ilyen például a „hármas” és a szatyorba mellé tett „valami viszonylag normális pia”.

Schadl György és Völner Pál korrupciós ügyével több cikkben is foglalkoztunk, ezeket itt találja

Varga Judit lapunknak adott év eleji interjújában a Völner-üggyel kapcsolatban kifejtette: „A Központi Nyomozó Főügyészség foglalkozott az üggyel, a minisztériumban nem volt szükség belső vizsgálatra, a nyomozók ide jártak, együttműködtünk, átadtuk az iratokat. Az első perctől kezdve a jogszabályoknak megfelelően, a tisztességes együttműködés jegyében adtuk meg azt a segítséget, amit elvártak tőlünk.” A miniszter kérdésünkre hangsúlyozta: „Tanúskodni állampolgári kötelesség, de nem kaptam idézést.”

DK: kire utalt Völner Pál?

Kiknek ingott volna meg a széke, ha Völner Pál volt államtitkár beszél? – tette fel a kérdést az MTI szerint a Demokratikus Koalíció pártigazgatója hétfői, online sajtótájékoztatóján.

Sebián-Petrovszki László úgy véli, a hangfelvételen hallható mondat egyértelmű beismerése annak, hogy a szálak felfelé vezethetnek, Völner Pál pedig csak gyalog lehetett a sakktáblán a végrehajtómaffiával kapcsolatos gyomorforgató ügyben.

Az ellenzéki politikus jelezte, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be Varga Judit igazságügyi miniszternek egyebek mellett az iránt is érdeklődve, hogy mivel sikerült elhallgattatni a felvétel idején még kitálalni tervező volt államtitkárt.

(Borítókép: Völner Pál 2021-ben. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Rovatok