Index Vakbarát Hírportál

A kórház udvarán verte össze ismerősét, börtönbüntetést javasolt neki az ügyészség

2023. január 24., kedd 11:04

Börtönbüntetést és közügyektől való eltiltást javasol az Esztergomi Járási Ügyészség abban az ügyben, amely szerint egy már büntetett férfi a kórház udvarán megverte egyik ismerősét, mivel őt hibáztatta barátnője kórházi kezeléséért.

Vádiratot nyújtott be az Esztergomi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt azzal a férfival szemben, aki barátnője kórházi kezeléséért hibáztatta a sértettet, aki emiatt megverte.

A vádirat szerint az elkövető 2022. május 17-én éjjel az esztergomi kórház bejáratához ment, miután megtudta, hogy barátnője kórházba került. A férfi dühös volt amiatt, mert úgy értesült, hogy párja az este a sértettel alkoholt fogyasztott, ezért a sértett férfit hibáztatta a barátnője kórházi kezeléséért.

A sértett ugyancsak a kórházba tartott, amikor az elkövető őt előbb hátulról a tarkóján, majd fején többször megütötte. A földre esett sértettet az elkövető többször fejen rúgta, majd ököllel ütni kezdte. A sértettnek emiatt több, nyolc napon belül gyógyuló hámsérülése, duzzanata keletkezett, a cselekmény így alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására.

Az esetről felvétel is készült, amely az ügyészség oldalán megtekinthető.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetett férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Rovatok