Index Vakbarát Hírportál

Három vármegyében az orrunkig sem látunk majd, a héten havazhat is

2023. január 25., szerda 06:03

Szerdán csapadék nem valószínű, de a hajnali, reggeli órákban többfelé pára, köd képződhet. Északon, északkeleten élénk északkeleti széllökésekre lehet számítani. A nappali maximumok 1 és 6 fok között alakulnak.

Szerdán a reggeli ködfoltok feloszlását követően a Dunántúlon felhősebb idő várható, a Dunától keletre viszont hosszabb napos időszakokra készülhetünk. Számottevő csapadék nem várható. Északon, északkeleten élénk lehet az északkeleti szél. A hőmérséklet hajnalban mínusz 3 és 3, délután 1 és 6 fok között alakulhat – írja az Időkép.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint szerdán nem érkezik front, de a magasban zajló lehűlés miatt a hidegfrontra érzékenyek izom- és hasi görcsöket, görcsös eredetű fejfájást, keringési panaszokat tapasztalhatnak. A kopásos eredetű ízületi bántalmak főként a fagyos reggeli órákban jelentkezhetnek intenzíven. A borongósabb nyugati tájakon kedvtelenség, lehangoltság jelentkezhet, keleten viszont többórás napsütés javíthatja a hangulatot, de nagy lesz a megfázásveszély is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tartós, sűrű köd miatt három vármegyére is kiadta a figyelmeztetést. A látástávolság pár száz méteres lehet Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém vármegyében. Mint írják, a ködös területeken ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat, de inkább csak vékony hólepel kialakulására van esély.

Jön a lehűlés

Csütörtökön rövid napos időszakok mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, esetleg északkeleten lehet több napsütés. Helyenként kisebb havas eső, hózápor előfordulhat. A gyenge, mérsékelt légmozgásban kora délután 1–5 fokot mérhetünk.

Pénteken a felhős, borongós időben helyenként számíthatunk hózáporra, kisebb havazásra. Feltámad az északi-északkeleti szél, a Dunántúlon és északkeleten erős lehet. Délután 1 és 6 fok várható.

Szombaton a felhőké lesz a főszerep, vasárnap a nap első felében főként délen több órára is kisüthet a nap. Csak helyenként fordulhat elő kisebb havazás, hózápor a hétvége folyamán. Mínusz 1 és 5 fok közötti maximumokra, gyakran élénk, erős szélre számíthatunk.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: Komka Péter / MTI)

Rovatok