Index Vakbarát Hírportál

Nyakunkon az influenzajárvány, részleges látogatási tilalom Nagykanizsán

2023. január 25., szerda 19:40

Részleges látogatási tilalmat rendeltek el a Kanizsai Dorottya Kórházban. A betegek egészségügyi állapotáról telefonon kapnak felvilágosítást a családtagok.

Az influenzaszerű megbetegedések miatt részleges látogatási tilalom lép életbe csütörtöktől a nagykanizsai kórház krónikus belgyógyászati osztályán.

A Kanizsai Dorottya Kórház honlapján szerdán közzétett tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedések emelkedése miatt, az osztályon ápolt betegek védelméért hozták meg a döntést.

Az osztályon ápolt betegek egészségügyi állapotáról naponta 14 és 16 óra között telefonon kaphatnak felvilágosítást a családtagok, de a kórház vezetése azt kéri, hogy munkatársaik leterheltsége miatt lehetőség szerint csak egy hozzátartozó érdeklődjön.

A tájékoztatás az MTI szerint arra is kitér, hogy az intézmény biztosítja, hogy kritikus állapotú beteg esetén egy általa megjelölt személy a páciens mellett lehessen.

(Borítókép: A Kanizsai Dorottya Kórház épülete a Szekeres József utca 2. szám alatt 2021. október 3-án. Fotó: Váli Miklós / MTI)

Rovatok