Index Vakbarát Hírportál

A légi közlekedést veszélyeztette a magyar repülőtéren mutatványozó autós

2023. január 26., csütörtök 13:49

A légi közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt indult eljárás azzal a 34 éves férfival szemben, aki autójával a Gyöngyös-közeli repülőtér havas kifutópályáját használta speciális csúszkálásra.

Az Egri Járási Ügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsított 2021 telén autójával elment a Gyöngyös-Pipishegyi Repülőtérre azért, hogy annak északi–északnyugati felén, a hóval borított füves kifutópályán a járművel drifteljen, vagyis az autóval folyamatosan a kicsúszás határán kanyarogjon.

A mutatvány során a jármű kerekei a havas, nedves, felázott talajban hosszanti és körkörös benyomódásokat hagytak, melyek a hó elolvadása után láthatóvá váltak. A repülőtér kifutópályája ennek következtében megsérült, cselekményével a sofőr a fel- és leszálló járművek közlekedését, ezáltal pedig a légi közlekedésben részt vevők életét, testi épségét veszélyeztette.

A járási ügyészség egy év időtartamra feltételesen felfüggesztette az eljárást, mivel nem tartotta szükségesnek a vádemelést.

Ha a férfit ez alatt az egy év alatt, a feltételes felfüggesztés során elkövetett szándékos bűncselekmény miatt nem hallgatják ki gyanúsítottként, akkor az eljárást az ügyészség megszünteti, írta közösségi oldalán Magyarország Ügyészsége.

A driftelésről készült videó alább tekinthető meg:

Rovatok