Index Vakbarát Hírportál

Hétköznap más a módi, mint hétvégén, változik, hogy meddig jár az M3-as metró

2023. január 27., péntek 16:27

Ne feledje: hét végén így jár az M3-as metró. A pótlóbuszokat még nem felejthetjük el. A második negyedévben készül el a teljes felújítás.

Átadták az utasforgalomnak az M3-as metró frissen felújított szakaszát, valamint a korszerű és akadálymentes Ferenciek tere és Deák Ferenc tér állomást. Január 24-től hétköznap napközben a metró két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár.

Továbbra is zajlik a felújítás az ország legforgalmasabb vasútvonalán, ezért hétvégente, valamint hétköznap esténként csak a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között járnak a szerelvények, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

Hat éve tart

Az M3-as metró felújítása 2017 őszén a vonal északi szakaszán kezdődött. A rekonstrukció során teljesen megújul Magyarország legforgalmasabb vasútvonalának infrastruktúrája, az állomások pedig akadálymentessé és korszerűbbé válnak, szinte egy új metró épül Budapesten. A felújítás 2023 második negyedévében fejeződik be, várhatóan március közepétől már a teljes vonalon jár a metró, május közepétől pedig az utolsóként felújított Nagyvárad tér és Lehel tér állomást is használhatják az utasok.

Az M3-as metró felújításáról bővebben a BKK oldalán, illetve az m3felujitas.hu oldalon lehet tájékozódni.

(Borítókép: Szollár Zsófi / Index)

Rovatok