Index Vakbarát Hírportál

A Türk Befektetési Alap elnökével tárgyalt Orbán Viktor

2023. január 27., péntek 12:45

Orbán Viktor a Türk Befektetési Alap elnökével tárgyalt. A megbeszélésen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Bagdad Amrejevet, a Türk Befektetési Alap elnökét – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

A befektetési alap lesz a Türk Államok Szervezetének legfontosabb közös pénzügyi intézménye, melynek célja a tagállamok – Azerbajdzsán, Üzbegisztán, Kazahsztán, Törökország, Kirgizisztán és megfigyelőként Türkmenisztán és Magyarország – gazdasági potenciáljának mobilizálása, a kereskedelmi és gazdasági együttműködés erősítése közös projektek, befektetések megvalósításával.

A sajtófőnök elmondta: a türk államok befektetési alapja 350 millió dolláros alaptőkével indul, és a kis- és középvállalkozások projektjeit kívánja elsősorban támogatni.

A megbeszélésen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett – számolt be az MTI. 

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök [j] Bagdad Amrejevvel, a Türk Befektetési Alap elnökével [b] tárgyal a Karmelita kolostorban 2023. január 27-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Rovatok