Index Vakbarát Hírportál

Indítványozták a rendőrt megszúró 16 éves fiú letartóztatását

2023. január 27., péntek 15:13

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványozta, hogy a bíróság rendelje el annak a 16 éves fiúnak a letartóztatását, aki lábon szúrt egy rendőrt.

A rendőr szerda este azért jelent meg a Fejér vármegyei település egyik társasházában, mert egy 16 éves lány nevelőapja segítséget kért a hatóságtól. Amikor a bejelentés ellenőrzésére a járőr megjelent a lépcsőházban, a fiatalkorú lány és 16 éves barátja éppen távozni készült.

A rendőr igazoltatni akarta őket, mire a fiatalkorú fiú megpróbált futva elmenekülni a helyszínről. A rendőr ezért testi kényszert alkalmazott vele szemben, amelynek során a földön fekve aktívan ellenszegült, folyamatosan próbálta lerúgni magáról a rendőrt, valamint több alkalommal ököllel is meg akarta ütni.

Amikor a bilincs is előkerült, a támadó hirtelen egy kilenc centiméteres pengéjű késsel megszúrta az intézkedő rendőr lábszárát, nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozva ezzel.

A fiút hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt hallgatta ki a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség. A gyanúsított tagadta bűnösségét. Az általa elkövetett bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható – olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleményében.

Rovatok