Index Vakbarát Hírportál

Kigyulladt egy győri kétemeletes társasház, a lángok több mint kétszáz négyzetméteren pusztítottak

2023. január 30., hétfő 09:30

Kigyulladt egy kétemeletes társasház Győrben, ahol több mint kétszáz négyzetméternyi terület borult lángba. A balesetben két ember meghalt, a tűz keletkezésének okait és körülményeit pedig a katasztrófavédelem vizsgálja.

Hétfőn hajnalban kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy kétemeletes társasház tetőszerkezete Győrben, a Bajcsy-Zsilinszky úton – tájékoztatta az Indexet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Mint írták, a lakóház tetőterében csaptak fel a lángok, az ott lévő lakás teljesen kiégett. Harmincöt tűzoltó tíz járművel oltotta a lángokat, amelyek több mint kétszáz négyzetméteres területen pusztítottak. A kiégett lakásban ketten tartózkodtak, akiknek az életét már nem lehetett megmenteni. A tűzzel érintett társasházat öt embernek kellett elhagynia.

A tűz keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

Ha sok éghető anyagot halmozunk fel az otthonunkban, az nemcsak a tűz kialakulásának az esélyét növeli, hanem a menekülés lehetőségét is rontja. A környezetünk tisztán tartása, az épület karbantartása tűzvédelmi szempontból is fontos – hangsúlyozza az OKF.

Rovatok