Index Vakbarát Hírportál

Budapesten fogták el az eislingeni szatírt, egy budapesti pszichiátrián kezelték

2023. január 31., kedd 09:43

A németek jelzése után két órával elkapták a férfit.

A Német Központi Célkörözési Egység 2023. január 25-én azonnali, gyors segítséget kért a Készenléti Rendőrségtől, ugyanis olyan információhoz jutottak, hogy egy súlyos, szexuális bűncselekmény elkövetése miatt körözött német férfi Magyarországon tartózkodhat. A KR NNI célkörözési nyomozóihoz eljuttatott adatok szerint az eislingeni szatírként elhíresült férfit egy budapesti pszichiátriai intézményben kezelték, de az információk szerint pár órán belül el akarták bocsátani az egészségügyi létesítményből − írta meg honlapján a rendőrség.

A magyar rendőrök azonnal megkezdték az információ leellenőrzését, majd helyszíni terepszemlét tartottak. Mivel a körözött 25 éves férfi ténylegesen az intézményben tartózkodott, egyből megszervezték elfogását. Kórtörténete alapján azonban korábban voltak agresszív dühkitörései, és zavart pszichés állapotára tekintettel tartani lehetett attól, hogy ellenállást tanúsíthat a rendőri intézkedéssel szemben, s megpróbálhatja magát kivonni az intézkedés alól, ezért speciális bevetési egység közreműködésére is szükség volt.

A célkörözési egység ezért a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségét kérte. Majd a német kollégák jelzését követő két órán belül a TEK műveleti egységével közösen elfogták a 25 éves német állampolgárt, akit a BRFK XX–XXIII. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő. A férfi jelenleg kiadatási őrizetben van, további sorsáról, esetleges kiadatásáról az illetékes bíróság dönt.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is! Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok