Index Vakbarát Hírportál

Vízbe esett és meghalt egy horgász a Dunán

2023. február 1., szerda 08:47

Halálos balesetet szenvedett egy horgász a Dunán. A férfi csónakja egy uszadék fának ütközött, járműve irányíthatatlanná vált, ő maga pedig vízbe esett, írta meg saját értesülésre hivatkozva a mohacsiujsag.hu.

A mentőegységek drónnal, hajókkal és szonárral is keresték késő estig a horgászt, mindhiába. Szabó György rendőr elmondása szerint a hajón rendelkezésre állt egy nagyon fontos biztonsági eszköz, az úgynevezett bukóslussz, de a horgász valami oknál fogva nem használta azt.

A bukóslussz egy rugalmas kábel, amelynek az egyik vége a hajóvezetőre van erősítve, míg a másik vége pedig a gáz- és irányváltó egységhez vagy a műszerfalhoz van csatlakoztatva. Az eszköz erőbehatásra szétkapcsol, a gyújtás megszűnik és a motor leáll, írja a Pecaverzum.

Somogy vármegyében a mentőhelikopter mentett életet

Vasárnap a karádi tó nádasába csúszott az a 25 év körüli férfi, aki a mentők gyors segítségét kérte. A férfi a jéghideg iszapba ragadt és nem bírt továbbmenni, azonban szerencsére még éppen elérte farzsebében telefonját, így tudott segítséget hívni. Mentőhelikoptert is riasztottak a helyszínre, a légimentők az utolsó pillanatban szúrták ki a kihűlt férfit, akit súlyos fagyási sérülésekkel szállítottak kórházba.

Rovatok