Index Vakbarát Hírportál

Új szakokat indít a Szegedi Tudományegyetem

2023. február 2., csütörtök 08:28

Több új szakot indít a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a 2023/24-es tanévben az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon, a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon, a Mérnöki Karon, illetve a Természettudományi és Informatikai Karon – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

A közlemény szerint az SZTE 12 kara és Tanárképző Központja a képzések széles skáláját kínálja: az agrár- és bölcsészettudomány területektől kezdve a gazdaságtudományok, informatika, jogi, pedagógusképzés, sporttudomány, műszaki és művészet, művészetközvetítés területeken át egészen az orvos- és egészségtudomány, valamint a társadalom- és természettudomány területekig.

Az új szakokkal az intézmény célja, hogy minden jelentkező az aktuális élethelyzetének, tudásának és előképzettségének megfelelő területen szerezzen életre szóló tudást és gyakorlati tapasztalatot, növelve az SZTE-n végzett hallgatók munkaerőpiaci sikerességét. 

Az SZTE 13 képzési területen több mint 550-féle képzést kínál leendő hallgatóinak.

A 2023/2024-es tanévtől az intézmény új szakként az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon egészségügyi menedzser mesterképzés indít levelező tagozaton. A Juhász Gyula Pedagógusképző Karon négy féléves könyvtárostanár mesterképzést, valamint szintén négy féléves természettudomány-környezettan szakos tanár mesterképzést indítanak, mindkettőt levelező tagozaton. A Mérnöki Karon táplálkozástudományi mesterképzés indul levelező tagozaton. A Természettudományi és Informatikai Karon pedig geoinformatika mesterképzésre jelentkezhetnek a leendő hallgatók nappali és levelező tagozaton.

Rovatok