Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor háromnapos kormányülést hívott össze Sopronba

2023. február 3., péntek 11:38

Orbán Viktor háromnapos stratégiai kormányülést tart a jövő héten Sopronban. A tanácskozáson az ukrajnai háborúról, a szankciók hatásáról, Magyarország energiastratégiájáról és az infláció elleni küzdelemről is szó eshet. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke elmondta azt is, hogy Orbán Viktor a jövő heti EU-csúcsra is elutazik.

A jövő hét elejére tervezett kormányüléssel kapcsolatban sajtónyilvános programot ugyan nem terveznek, de a tanácskozás eredményeiről Kormányinfón számol majd be jövő hét csütörtökön Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter – erősítette meg az Origo értesülését Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A lap azt írja, hogy a kormányülésen többek között szó lehet az ukrajnai háborúról, valamint annak nemzetközi összefüggéseiről és arról, hogy Magyarország szilárdan elkötelezett a béke és a mielőbbi tűzszünet mellett. De szóba kerülhet az is, hogy milyen hatással van a háború és a brüsszeli szankciók a magyar gazdaságra. A napirendi pontok között szerepel Magyarország energiastratégiája is, különös tekintettel az infláció elleni küzdelemre.

A stratégiai megbeszélés alkalmat ad a minisztereknek, hogy megvitassák a vidékfejlesztési stratégiát és a magyar tudomány perspektíváit is – tették hozzá. Havasi Bertalan közlése szerint a felsorolt témák aktualitását alátámasztja a jövő csütörtök–pénteki brüsszeli EU-csúcs, amelyre Orbán Viktor is elutazik. 

(Borítókép: Orbán Viktor 2022. október 7-én. Fotó: Michal Cizek / AFP)

Rovatok