Index Vakbarát Hírportál

Volt magyar olimpikon állt bíróság elé

2023. február 3., péntek 19:13

Szexuális erőszak elkövetése miatt állítottak bíróság elé egy idős tornatanárt, akiről kiderült, hogy korábban profi sportoló volt, egykor atlétaként még egy olimpián is részt vett.

Csütörtökön bíróság elé állítottak egy idős tornatanárt, akit szexuális erőszak elkövetésével vádolnak. Úgy tudni, egy kiskorú diákjával, egy 11 éves kislánnyal létesített szexuális kapcsolatot. Az ügyészség állítása szerint a gyermek gyakran kiközösítve érezte magát egy Pest vármegyei általános iskolában 2017 tavaszától, és ügyeleti időben is inkább a tornatanárával beszélgetett.

Ennek következtében bizalmi viszony alakult ki közöttük, és a lány szerelmet vallott a pedagógusnak. Később a férfi többször vonult félre a lánnyal, és 2019 tavaszától K. László rendszeresen „különböző szexuális cselekményt végzett” vele.

2019 szeptemberétől a lány próbált kitérni tanára közeledése elől. A Blikk értesülése szerint 

az 58 éves K. László profi sportoló volt, egykor atlétaként még egy olimpián is részt vett a válogatott tagjaként, és csak ezt követően állt tanárnak.

A lap szerint a férfi tagadta, hogy elkövette volna a bűncselekményeket. Ha beismerte volna a tetteit, az előkészítő ülésen 8 év fegyházat kapott volna.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok