Index Vakbarát Hírportál

Élénk széllökésekkel és kemény mínuszokkal indul a hét

2023. február 6., hétfő 05:49

A hét elején az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, mellette viszont élénk széllökésekre és kemény fagyokra van kilátás, akár mínusz 15 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Hétfőn az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de a Dunántúlon lehetnek időnként felhősebb tájak, viszont említésre méltó csapadék sehol sem várható. Sokfelé kísérhetik élénk lökések az északi-északkeleti szelet – írja az Időkép.

Hajnalra általában mínusz 11 és mínusz 6 fok közé hűl le a levegő, de a szélvédett, havas tájakon ennél több fokkal hidegebb lehet. Napközben mínusz 2 és plusz 2 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a

szélcsendes, derült tájakon a mínusz 15 fok sem kizárt a hajnali órákban.

Az időjárás a várakozások szerint kedden sem változik, sok napsütésre számíthatunk az ország nagy részén, de keleten, északkeleten időnként felhők zavarhatják a napsütést. Csapadék nem várható. Többfelé élénk lehet az északias szél. 

Nagyobb lesz a megfázásveszély

Az Orvosmeteorológiai előrejelzés szerint időjárási front nem lesz felettünk, de a hideg, fagyos idő miatt az érzékenyek körében bizonyos tünetek előfordulhatnak.

Izomgörcsök, végtagfájdalmak jelentkezhetnek, felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok. Fejfájás és vérnyomásproblémák is előfordulhatnak.

Az Időkép felhívja rá a figyelmet, hogy nagy lesz a megfázásveszély, ezért azt tanácsolják, hogy öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére. Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre.

(Borítókép: Egy hattyú a Margit híd lábánál 2017. január 28-án. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok