Index Vakbarát Hírportál

Elítélték a feleségét megfojtó ököritófülpösi férfit

2023. február 6., hétfő 21:19

Nem jogerősen tíz év börtönbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék hétfőn azt a férfit, aki 2022-ben családi házukban megfojtotta a feleségét a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Ököritófülpösön.

A törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a bírói tanács a vádlottat emberölésben mondta ki bűnösnek, és kizárta feltételes szabadságra bocsátásásának lehetőségét.    

Az ítéleti tényállás szerint a férfi és a nála huszonegy évvel fiatalabb nő házassága 2021 nyarán a vádlott irracionális féltékenysége miatt megromlott. 2022. január 1-jére virradóra szóváltásba keveredtek, amikor a vádlott olyan erővel szorította meg a már ágyban fekvő felesége nyakát, hogy az asszony a helyszínen meghalt − olvasható a közleményben.    

Ezután a férfi sikertelenül próbálta megölni magát. Reggel hét órakor telefonon értesítette a segélyhívót a gyilkosságról.    

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerő vallomását, megbánását és az önfeljelentést, ugyanakkor súlyosító körülményként a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodottságát, valamint azt, hogy tettét közeli hozzátartozó sérelmére követte el.    

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Rovatok