Index Vakbarát Hírportál

Videó: Egy kidobott fenyőfa talált telibe egy luxusautót Esztergomban

2023. február 6., hétfő 14:22

A Budapesti Autósok portálja tett közzé egy videót arról, hogy a hétvégén az orkán erejű szél miként fújt egy kidobott fenyőfát az úttestre – egyesen egy Mercedes elé.

A fedélzeti kamerás felvételen látható, ahogy az autós szabályszerűen halad, de a szél egyszer csak felkapja az úttest közvetlen közelében lévő kidobott fenyőfát, és befújja elé, majd az autó nekiütközik.

„Az autón nincs casco, csak kötelező biztosítás. A 112 azt javasolta, hogy a biztosítómmal beszéljek, de mivel nincs cascóm, szerintem nincs értelme. A fák közterületen voltak, nem gondoltam, hogy valakit felelősségre lehetne vonni, így továbbmentem dolgozni. Szerintetek van mód arra hogy valaki fizesse a káromat?” – tette fel a kérdést a videó beküldője. 

A Budapesti Autósok oldalán azt írták, hogy a motorháztetőnél – amelyet a fa törzse eltalált – valószínűleg cserélni is kell majd a sérült elemet. Nem sokat javított volna a helyzeten, ha lejjebb csapódik be a fenyő, hiszen akkor gyakorlatilag beköszön a hűtőt letarolva a motortérbe, ezzel értékes alkatrészeket szétzúzva, ami miatt még a továbbhaladás is megkérdőjeleződött volna – tették hozzá. 

Rovatok