Index Vakbarát Hírportál

Féltékenységből nyomott el égő cigarettacsikket a felesége combján

2023. február 7., kedd 11:17

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 45 éves férfi ellen súlyos testi sértés és zaklatás bűntette miatt. A férj a feleségét – miközben autóval lakásukra vitte – féltékenységből ököllel többször felkaron, fején megütötte, orrba vágta, égő cigarettacsikket nyomott el a combján, és jobb keze V. ujjközéppercét eltörte.

A vádirat szerint a pár 16 éve házas, de összességében már 23 éve éltek együtt. 2022. januárban a férfit a felesége megcsalta, amiről tudomást szerzett, innentől a vádlott féltékenysége miatt a házasságuk megromlott, folyamatosan veszekedtek – tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

2022. június végén, este miskolci lakásukban tartózkodtak, amikor a nő üzenetet kapott a telefonján, amiről a vádlott azt gondolta, hogy azt egy férfi küldte, ebből újabb vita keletkezett. Másnap a férj a kazincbarcikai munkahelyén lévő feleségével közölte, hogy közös lakásukból költözzön el, délután érte megy autóval.

A vádlott a Miskolcra utazás során a feleségével kiabált, felszólította, hogy mindent el kell mondania neki, majd többször, ököllel megütötte a felkarján, orrba vágta, a fejét ütötte, egy bicska hegyét nyomta a bal combjához, majd pedig a felesége combjába égő cigarettacsikket nyomott. A lakásukba haza érve tovább folytatta a bántalmazását, majd azt mondta neki, hogy ha őt megszólítja, az „Uram” kifejezést kell használnia, ahányszor a felesége ezt nem tette, tenyérrel orron és szájon ütötte.

A nő a bántalmazás következtében zúzódásos és égési sérüléseket szenvedett el, amelyek közül a jobb kéz V. ujjpercének törése 8 napon túli gyógytartamú sérülés.

A sértett zaklatás bűntette miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok