Index Vakbarát Hírportál

Ismét késsel támadt egy férfi a rendőrökre

2023. február 8., szerda 19:14

Őrizetbe vettek egy 31 éves szabolcsi férfit Debrecenben, aki késsel támadt a rendőrökre. Az elkövető gyanúsítotti kihallgatása folyamatban van.

2023. február 7-én este egy határ menti településen egy gépkocsi elsodort egy kerékpárost, majd vezetője megállás nélkül elhajtott. A helyszíni intézkedés közben megjelent a közlekedési balesetben érintett jármű közelben lakó, ittas állapotban lévő tulajdonosa.

A megalapozott gyanú szerint a férfi egy 32 centiméter hosszú, 19 centiméteres pengéjű kést a kezében tartva közeledett az egyik intézkedő rendőr felé. 

A férfi a jobb kezében marokra fogott kést folyamatosan le-föl mozgatta, és vágó és szúró mozdulatokat tett – számolt be az ügyészség.

A rendőr felszólította a férfit, hogy álljon meg és tegye le a kést, ennek azonban nem tett eleget, a késsel tovább közelített a rendőr felé. A rendőr hátrálni kezdett, majd testi épségének megóvása érdekében utasította a helyszínen tartózkodó civil személyt, hogy szálljon be a rendőrautóba, majd ő is beült, és bezárta az ajtaját.

Mivel a férfi ezt követően is közeledett – miközben a kést nyújtott kézzel maga előtt tartotta –, a rendőr tolatni kezdett, de a férfi még ekkor is integetett felé, hogy menjen közelebb. A rendőrhöz időközben csatlakozott az addig adatgyűjtést végző társa is, és együtt intézkedtek tovább az őket fenyegető férfival szemben.

Az elkövető a kést továbbra is a kezében tartva, szúró és vágó mozdulatokat téve indult meg az ekkor már megkülönböztető fényjelzést is használó szolgálati autó felé,

majd többször megismételt felszólításra dobta csak el a kést.

Ezután a rendőrök kiszálltak a járműből, ekkor a férfi mindkét kezét az arca elé, bokszoló állásba emelte, és támadó állást vett fel, miközben hadonászni kezdett. Az egyik rendőr végül rendőrbotot használt vele szemben, majd testi kényszer alkalmazásával sikeresen megbilincselték és előállították.

A nyomozó ügyészség elrendelte az ittas vezetés miatt 2020-ban felfüggesztett szabadságvesztésre és 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt férfi őrizetét. Az elkövető gyanúsítotti kihallgatása folyamatban van.

Rovatok