Index Vakbarát Hírportál

Hiába jön a meleg, a havas és az ónos esőt sem ússzuk meg

2023. február 12., vasárnap 06:25

Vasárnap leginkább változó időjárásra számíthatunk. Az ország egyes területein felhős, míg másutt napos idő lehet, de záporok is előfordulhatnak északon és északkeleten. A nappali csúcshőmérséklet 5 és 11 Celsius-fok között alakul.

Vasárnap a felhősebb és naposabb tájak és időszakok válthatják egymást. Kezdetben több tájegységünkön előfordulhat elszórtan egy-egy zápor, északon, északkeleten és keleten helyenként havas eső, ónos eső is, majd napközben már csak néhol számíthatunk átmenetileg egy-egy kisebb záporra.

Az ország nagy részén élénk, a Dunántúl több tájegységén pedig erős lesz az északias szél. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. Reggel mínusz 3 és plusz 5, 

kora délután 5 és 11 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint kritériumokat elérő, veszélyes időjárási jelenség nem várható ezen a napon.

Fronthatás is lesz

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint vasárnap gyenge hidegfronti hatás várható, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek, de vérnyomás-problémák is előfordulhatnak.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet. Emellett a szelesebb tájakon alacsony lesz a hő- és komfortérzetünk, viszont a napos időszakok jó hatással lesznek a hangulatunkra, közérzetünkre.

(Borítókép: Borostyán (Hedera helix) leveleire fagyott jégkristályok egy zuglói ház kerítésénél. Fotó: Branstetter Sándor / MTI)

Rovatok