Index Vakbarát Hírportál

Nem tudott betörni a bankba, hívta a rendőröket, hogy elterelje magáról a gyanút

2023. február 13., hétfő 17:17

Egy kemecsei férfi egy balul sikerült betörési kísérlet után azért tett bejelentést a rendőrségen, hogy elterelje magáról a gyanút. Az elkövető egy pénzintézetbe akart bejutni, de nem tudta betörni a bejárati ajtót.

A férfi február 10-én éjjel egy óra környékén tett bejelentést a rendőrségen. Azt állította, hogy séta közben betörőt látott elszaladni a helyi pénzintézetből, aminek a bejárati ajtaját elmondása szerint megrongálták. A rendőrök a helyszínre siettek, felvették a kapcsolatot a bejelentővel, és megkezdték az adatgyűjtést.

Rövid időn belül megállapították, hogy

valójában az a 19 éves kemecsei férfi próbált meg betörni a pénzintézetbe, aki a bejelentést tette, így akarta elterelni magáról a gyanút.

Az elkövető jelentős kárt okozott az épület bejárati ajtajában, de nem tudott bejutni, így feladta tervét, és pénz nélkül távozott.

A kemecsei férfi félrevezető bejelentésével nem tudta megtéveszteni a rendőröket. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Kemecsei Rendőrőrsének munkatársai M. R.-t lopási kísérlet elkövetésének megalapozott gyanújával előállították, kihallgatták, majd őrizetbe vették. A gyanúsított beismerő vallomást tett, elmondta, hogy az ellopott pénzből külföldre utazott volna – írja a police.hu.

A rendőrség előterjesztést tett a gyanúsított letartóztatásának ügyészi indítványozására, amit azóta az illetékes bíróság elrendelt.

Rovatok