Index Vakbarát Hírportál

Tizenöt évet kapott a férfi, aki halálra késelte a lakótársát

2023. február 14., kedd 19:30

Két éve, karácsony előtt késelte lakótársát halálra a hajléktalan férfi, akit nemrég első fokon a bíróság is elítélt.

Elítélte a törvényszék azt a férfit, aki halálra késelte élettársát 2021 karácsonya előtt. A hajléktalan férfi szintén fedél nélküli párjával és lakótársával élt egy elhagyott, régi épületben Budapest XVII. kerületében.

A férfi úgy nyilatkozott az esetről, hogy italozott élettársával, és eközben csúnyán összevesztek. Ekkor az egyik férfi párja rendőröket hívott, akik sikeresen lenyugtatták a két férfit, így a rendfenntartók az eset után távoztak.

Azonban később a férfi ismét fenyegetőzni kezdett, hogy megöli az élettársát. Párja hiába próbálta lebeszélni, ő éjfél körül egy konyhakéssel átment a másik férfi szobájába, majd a tarkóján keresztül megszúrta alvó lakótársát, aki erre felébredt, és segítségért kiáltott. Az erre ébredő nő azonnal értesítette a rendőrséget és a mentőket, de a megszúrt férfi a kórházban meghalt.

A támadó férfi elismerte bűnösségét, és lemondott a tárgyalás jogáról. Ezt a bíróság enyhítő körülményként értékelte, azt viszont súlyosbítottnak, hogy a támadó büntetett előéletű, és ittasan, más büntetőeljárás alatt követte el a bűncselekményt. 

Az elkövető férfi és ügyvédje fellebbezett az ítélet enyhítéséért.

Rovatok