Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a Vizoviczki-ügy koronatanúja

2023. február 15., szerda 06:31

V. István a testőre és bizalmasa volt Vizoviczki Lászlónak, és a korrupciós ügyben őt is aznap tartóztatták le, mint a magas beosztású rendőröket.

V. István halálhírét egy edzőterem Facebook-oldalán hozták nyilvánosságra. Hogy valóban Vizoviczki volt testőréről van szó, több ember név nélkül megerősítette a Blikknek.

Búcsúzunk V. István (Cselli) barátunktól a Fitness 2000 és barátai nevében! Élt 62 évet. Igazi sportbarát volt. Az 1988-as szöuli olimpia résztvevője. Elmentél, de soha nem felejtünk! Nyugodj békében!

‒ áll az üzenetben. Azt nem tudni, hogy mi okozta a férfi halálát. 

Mint azt megírtuk, hat és tizenegy év közötti, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte csütörtökön a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa első fokon azokat az egykori magas beosztású rendőrtiszteket, akik a vád szerint különféle korrupciós bűncselekményeket követtek el a Vizoviczki-ügyben.

Vizoviczki Lászlót még 2020 júliusában ítélték hét év fegyházra, hét év közügyektől való eltiltásra, valamint 108 millió forint pénzbüntetés kifizetésére is kötelezték. 

A rendőrökre egyelőre még nem jogerősen kiszabott súlyos büntetésekben része volt V. István vallomásainak is. V. letartóztatása után pár héttel kikerült a rácsok mögül, aminek oka az lehetett, hogy az ügy koronatanúja lett. Egyes hírek szerint azért, mert vallomást tett, ezt pedig így „honorálták” neki. A férfi több fenyegetést is kapott, amiért egy ideig számos rendőr védte Pest megyében található házát − írta meg a lap.

(Borítókép: Vizoviczki László a Fővárosi Törvényszéken 2017. április 24-én. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok