Index Vakbarát Hírportál

Magyar droglabort számoltak fel, szlovák férfi működtette

2023. február 16., csütörtök 15:52

Nemzetközi összefogással számoltak fel egy magyar droglabort Szászfán, amit egy 46 éves szlovák állampolgár működtetett.

Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy 46 éves szlovák állampolgárral szemben. A gyanúsított 2023. február 14-ig Szászfán kábítószert állított elő, amit vevőkörének továbbadott – olvasható a police.hu oldalon.  

A rajtaütésben részt vett a Szlovák Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) munkatársai, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítő osztálya, illetve és a „Bükk” Közterületi Támogató Alosztály munkatársai.

A drogkeverő dílernél tartott házkutatás során laboratóriumi eszközöket, a kábítószer előállításához szükséges kristályos anyagokat, és több mint 36 ezer eurót foglaltak le a rendőrök.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság az őrizetbe vett férfivel szemben előterjesztést tett letartóztatásának ügyészi indítványozására.

Rovatok