Index Vakbarát Hírportál

Ha könyörögnénk, akkor sem hagyna itt minket a tavasz

2023. február 19., vasárnap 06:41

A kezdetben felhős, borult időt délutánra már napsütés válthatja fel vasárnap, napközben akár 17 fokig is felkúszhat a hőmérséklet.

Erősen felhős délelőttre van kilátás vasárnap, az ég ugyanakkor borult lesz, eső északnyugaton és a középső tájakon fordulhat elő – írja az Időkép.

A prognózis szerint délután már hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, a felhőátvonulásokból viszont elszórt záporok alakulhatnak ki, egyes helyeken a zivatar sem kizárt.

A hét utolsó napjára is marad a szeles idő, északon ráadásul többfelé viharos lökések lehetnek. Hajnalban 4 és 10, délután 11 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Az orvosmeteorológia szerint vasárnap is gyenge hidegfronti hatás fog érvényesülni, emiatt továbbra is előfordulhat görcsös fejfájás, valamint hasi- és izomgörcsök. 

A szeles tájakon, különösen északon az erős, viharos szél is fokozhatja a fejfájást, valamint ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat, illetve ennek hatására csökkenhet a hő- és komfortérzet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: Nagy Zoltán / MTI)

Rovatok