Index Vakbarát Hírportál

Két helyen is időközi választásokat tartanak

2023. február 19., vasárnap 08:07

Két településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap: Hantoson polgármestert, míg Szabadegyházán a képviselő-testület feloszlása miatt a településvezetőn kívül képviselőket is választanak.

A Fejér vármegyei Hantoson azért rendeznek választást, mert a település korábbi független polgármestere, Kovácsné Kardos Valéria tavaly novemberben elhunyt. A választáson négy független jelölt indul, a névjegyzékben 740 helybéli szerepel.

A szintén Fejér vármegyei Szabadegyházán a képviselő-testület tavaly november 17-én döntött a feloszlásáról. A választói névjegyzékben csaknem 1700-an szerepelnek.

A polgármester-választáson három független jelölt indul, a hat képviselői helyre pedig 27-en pályáznak.  A legérdekesebb része a képviselők választásának, hogy sem ellenzéki, sem kormánypárti jelöltek nem vesznek részt a választáson, vagy legalábbis nem hivatalosan a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint. 

De a Megoldás Mozgalom Arany Botond Balázs személyében indít jelöltet, így a két településen összesen egy induló van pártszínekben.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Rovatok