Index Vakbarát Hírportál

A Fidesz szerint indokolatlan a mai parlamenti ülés, ezért nem vesznek részt azon

2023. február 20., hétfő 13:59

Többek között az akkumulátorgyártásról vitázna az ellenzék, de a kormánypárti frakció jelezte, hogy képviselőik kihagyják az ülést.

Ma 16 órai kezdettel rendkívüli ülést tart az Országgyűlés. Ellenzéki kezdeményezésre három ügyet vitatnának meg a képviselők:

Az ülés viszont úgy néz ki, hogy határozatképtelenség következtében hamar véget ér. A Fidesz-frakció mai közleményében jelezték, hogy a kormánypárti képviselők nem vesznek részt a vitán:

Az akkumulátorgyárakkal kapcsolatos vitát a parlament a következő rendes ülésének napirendjére tűzi. Ezzel indokolatlanná vált a mai ülésnap, azon a kormánypártok képviselői nem vesznek részt. Továbbra is elvárjuk, hogy valamennyi beruházás a legszigorúbb környezetvédelmi és biztonsági normák maradéktalan betartásával valósuljon meg.

Napirend előtti felszólalásra hét ellenzéki képviselő jelentkezett: Kanász-Nagy Máté (LMP), Szabó Tímea (Párbeszéd), Toroczkai László (Mi Hazánk), Z. Kárpát Dániel (Jobbik), Komjáthi Imre (MSZP), Bedő Dávid (Momentum), valamint Varga Zoltán (DK).

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok