Index Vakbarát Hírportál

Akciófilmekbe illő autós üldözés volt Szombathelyen

2023. február 21., kedd 13:45

A Szombathelyi Rendőrkapitányság többrendbeli közúti veszélyeztetés bűntett, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy szombathelyi tartózkodási hellyel rendelkező férfi ellen.

A jogosítvány nélküli sofőr szerencsétlenségére Szombathelyen egy – rendőri jelleg nélküli – rendőrautó mellett áthaladva, a tilos jelzésen kezdte meg ámokfutását. A gépkocsivezető a rendőri jelzés ellenére sem lassított, hanem a gázra lépett.

A délutáni nagy forgalomban több közlekedési lámpa tilos jelzését figyelmen kívül hagyva, nagy sebességgel haladt, arra kényszerítve több vele szemben közlekedő gépkocsivezetőt, hogy az ütközés elkerülése érdekében lehúzódjon, félreálljon vagy vészfékezzen.

A menekülő sofőr kilenc tilos jelzésen hajtott keresztül megállás nélkül, emellett több esetben kijelölt gyalogos-átkelőhelyen haladt át anélkül, hogy a sebességét csökkentette volna. A záróvonalat többször átlépve veszélyeztette a szabályosan közlekedőket – írja a police.hu.

A férfi a helyszínről elmenekült, azonban sokáig nem élvezhette „szabadságát”, mivel a vasi rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták. Az adatgyűjtésnél megállapították, hogy a férfi nem véletlenül menekült előlük. Ámokfutását reintegrációs őrizet ideje alatt követte el, valamint több rendőrkapitányság is folytat ellene bűntetőeljárást közlekedési és egyéb bűncselekmények elkövetése miatt.

A közlekedési szakemberek a sofőrt gyanúsítottként kihallgatták, majd ezt követően a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársainak átadták.

A büntetőeljárást a gépkocsivezetővel szemben többrendbeli közúti veszélyeztetés bűntett elkövetése, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Szombathelyi Rendőrkapitányság folytatja.

Rovatok