Index Vakbarát Hírportál

Kiadták a figyelmeztetést több vármegyére

2023. február 24., péntek 06:06

Pénteken többfelé napos időre lehet számítani, napközben akár 17 fok is lehet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat négy vármegyére adott ki figyelmeztetést zivatar, villámlás, szélerősödés és jégeső miatt.

Pénteken eleinte keleten, északkeleten eshet, míg reggelre nyugaton, délnyugaton párássá, ködössé válhat a levegő. Napközben nyugat, délnyugat felől többfelé felszakadozik a felhőzet, délután a napos időszakok mellett elszórtan számíthatunk záporokra, északnyugaton akár egy-egy zivatarra. A délnyugati szél többfelé élénk, az ország déli és keleti felén gyakran erős lehet.

Hajnalban mínusz 1 és plusz 7, napközben északkeleten 7 és 9, máshol 10–17 fok között alakul a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken négy vármegyére is kiadta a figyelmeztetést zivatar miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Zivatar alakulhat ki

Pénteken még gyenge melegfronti hatást tapasztalhatunk, a migrén mellett fáradékonyság, tompaság, alvászavarok fordulhatnak elő, illetve fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. A csökkent koncentrálóképesség miatt növekszik a balesetveszély. Réteges öltözet viselése ajánlott – írja az Időkép.

Jön a havazás

Hétvégén sem számíthatunk sok jóra, szombaton ugyanis hidegfront érkezik, amely sokfelé hoz esőt, záporokat. Bár délutánra az ország északi felén kisüt a nap, többfelé viharra lehet számítani.

Vasárnap visszatér a tél: több helyen havas esőre, havazásra és hózáporokra lehet számítani egy dél felől érkező csapadékzóna miatt.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

(Borítókép:  Kovács Attila / MTI)

Rovatok