Index Vakbarát Hírportál

Filmbe illő, ahogy a moldáv tolvaj bemászott egy Bács-Kiskun vármegyei házba

2023. február 24., péntek 10:39

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kifosztás és lopás bűntette miatt vádat emelt egy moldáv férfival szemben, aki egy kiskunhalasi társasház tetejéről beugrott a sértett harmadik emeleti erkélyére, onnan a lakásba bejutva a hálószobában alvó sértett mellől elvitte az értékeit, majd az egész lakást átkutatta.

A vádirat szerint a moldáv állampolgárságú vádlott 2022. augusztus 18. napján kora reggel egy kiskunhalasi társasház lépcsőházi ablakáról leszakította a szúnyoghálót, az ablakot benyomta, és így bejutott a lépcsőházba. Ezután felment a ház padlására, majd kibontotta a tetőcserepeket, és az így készített lyukon keresztül – mintha csak egy kalandfilmben lett volna – kimászott a tetőre és onnan beugrott a sértett lakásának tetőtéri teraszára – közölte az ügyészség.

A nyitott teraszajtón át bement a hálószobába, ahol az alvó lakó ágya mellől ellopta a telefonját, és 4 pár cipőt is magához vett. Ezt követően lement a lakás alsó szintjére, ahonnan több mint félmillió forintnyi ingóságot, köztük ékszereket, órákat, fényképezőgépet, kamerát, laptopot, valamint a sértett iratait és készpénzét is tartalmazó hátizsákot vett magához.

Időközben a sértett felébredt, ezért a vádlott a lopott holmival együtt a tetőn keresztül távozott a lakásból. Majd – mivel meghallotta a rendőrök érkezését – a padláson a lopott dolgokat gyorsan átválogatta, az ékszereket, órákat, a laptopot, a készpénzt és a sértett iratait magával vitte, a többi lopott holmit a padláson hagyta. A férfi a házból még kijutott, azonban a rendőrök pár órán belül elfogták, őrizetbe vették, és lefoglalták tőle az összes lopott dolgot.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit kifosztás bűntettével, lopás bűntettével és közokirattal visszaélés vétségével vádolja. Vele szemben börtönbüntetés kiszabását és Magyarországról történő kiutasítását indítványozta.

A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Rovatok