Index Vakbarát Hírportál

Fontos változás a budapesti közlekedésben

2023. február 24., péntek 11:23

Vonulásos demonstráció miatt változik a buszok, villamosok menetrendje péntek délután a belvárosban – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Vonulásos demonstrációt tartanak pénteken előreláthatólag 17 órától a Városháza park – Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út – Bajza utca útvonalon – írta a vállalat, hozzátéve: ezért várhatóan a tüntetés kezdetétől 21 óráig lezárják az Andrássy utat az Oktogon és a Hősök tere között.

A korlátozások a közösségi közlekedést is érintik: a 105-ös és a 178-as autóbuszok előreláthatólag 17 és 21 óra között módosított útvonalon, az Andrássy út helyett a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Podmaniczky utcán át közlekednek, ahol a 72M trolibusz megállóiban állnak meg. Az 1-es földalatti előreláthatólag 17 és 21 óra között nem áll meg a Bajza utcánál.

A Deák Ferenc tér térségében a 3-as metrópótló autóbusz, a 9-es, a 16-os és a 216-os buszok, a 100E reptéri gyorsjárat és a 72M trolibusz, az Andrássy út térségében az Oktogonnál a 4-es és a 6-os villamosok, valamint az Operánál a 70-es és 78-as trolibuszok, továbbá a Kossuth Lajos tér – Jászai Mari tér közötti szakaszon a 2-es, 2B és 2M villamosok közlekedését korlátozhatják a résztvevők létszámának függvényében – sorolták.

Felhívták a figyelmet, hogy a demonstráció útvonalát keresztező utcák forgalmát a tömeg vonulásának idejére megállítják.

A felvonulás apropóját az orosz–ukrán háború évfordulója adja, az esemény címe: Szolidaritási menet Ukrajna mellett. 

Rovatok