Index Vakbarát Hírportál

Több hektáron ég a nádas Fonyódnál

2023. február 24., péntek 19:12

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint több hektáron ég a nádas a Somogy vármegyei Fonyódnál, a Bézsenyi utca és a 6701-es számú út közötti területen, a Halastavak közelében.

A tűzhöz a marcali, a siófoki és a keszthelyi hivatásos, valamint a balatonboglári önkormányzati és a fonyódi önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat.

Az erős szél nehezíti az oltást – olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

A nádas és a berek mintegy négy hektáron ég Fonyódnál. A sonline.hu úgy értesült a somogyi katasztrófavédelem szóvivőjétől, hogy sikerült körülhatárolni a tüzet, és annak ellenére, hogy lakóházakhoz közel is felcsaptak a lángok, nincs veszélyben egy ingatlan sem.

A portál azt írja, hogy a tűz és az oltás miatt lezárták a 67141-es számú bekötőutat. A lángok a Bézsenyi utca és a 6701-es számú (Lengyeltóti felé vezető) út közötti területen, a Halastavak közelében égnek.

Frissítés: a sonline.hu péntek este arról számolt be, hogy a tűzoltók eloltották a lángokat, majd megkezdték az utómunkálatokat.

Összesen mintegy tizenöt hektárnyi területen égett a nádas Fonyódnál.

A portál elérte Erdei Barnabást, Fonyód alpolgármesterét, aki azt mondta: a szél déli irányú volt, így akár a helyi lakóházak is veszélyben lehettek volna, de a tűzoltók időben intézkedtek.

Az erős szél miatt Zalából is érkeztek egységek segíteni. Az elmúlt években három alakommal is volt hasonló, komoly berektűz. Mindegyik esetben komoly pusztulást okozott az élővilágban, de emberi életet soha nem veszélyeztetett

– nyilatkozta a fonyódi alpolgármester.

Rovatok