Index Vakbarát Hírportál

Elfogadta Orbán Viktor meghívását a momentumos Bedő Dávid, de van egy feltétele

2023. február 28., kedd 18:31

Az Országgyűlés hétfői ülésén Orbán Viktor miniszterelnök meghívta Bedő Dávid momentumos képviselőt az irodájába. Az utóbbi most kijelentette, hogy elfogadja a meghívást, egy feltétellel.

Az Országgyűlés hétfői ülését az Index is élőben követte. Ekkor beszámoltunk arról, hogy Bedő Dávid, a Momentum képviselője egy matekpéldával készült a miniszterelnöknek: odamegy 100 emberhez, és megkérdezi, hogy kér-e narancsot. 18 válaszol, hogy igen, 82 nem válaszol. Az emberek hány százaléka kér narancsot?

Orbán Viktor azt válaszolta:

minden hasonló gyermekded kérdés megválaszolására várja a momentumos képviselőt az irodájában.

Bedő Dávid szerint mindig humoros a miniszterelnök, de nem a narancsokról szólt a kérdése, hanem a „kamukonzultációjukról”. A választók körülbelül 18 százaléka töltötte ki a nemzeti konzultációt, mégis óriásplakátokon hirdetik, hogy a magyarok 97 százaléka mondott nemet a szankciókra. A momentumos képviselő hangsúlyozta: a kormányt nem érdekli a magyarok véleménye, milliárdokból hirdetik a hazugságaikat, miközben kimegy a kormányfő Brüsszelbe, és megszavazza a szankciókat. Bedő egy ordas nagy hazugságnak nevezte a konzultációt.

Elfogadta a meghívást

Most Bedő Dávid arról számolt be Facebook-oldalán, hogy szíves-örömest elfogadja a kormányfő invitálását, abban az esetben, ha vihet magával egy független újságírót, hiszen a magyar miniszterelnök 13 éve nem áll szóba valódi újságírókkal.

Orbán Viktor 13 éve nem adott egyetlen interjút sem az őt „kérdésekkel provokáló” újságíróknak. Itt az ideje, hogy a miniszterelnök a sarkára álljon, és kiálljon egy valódi, független újságíró elé. Propagandától mentesen. Szándékomról a miniszterelnököt levélben tájékoztatom, várom válaszát

– jelentette ki a politikus.

Bedő Dávid bevallotta, hogy őszintén meglepi az a figyelem, amelyben a miniszterelnök részesíti őt.

Legutóbb levelet írt nekem, most pedig meghívott az irodájába. Azért remélem, a gyertyafényes vacsoráig nem fogunk eljutni…

– tette hozzá.

Az Országgyűlés hétfői ülésén elhangzottakról itt számoltunk be.

Rovatok