Index Vakbarát Hírportál

Elfogták a szexuális visszaéléssel gyanúsított volt LMP-s politikust

2023. február 28., kedd 09:16 | aznap frissítve

14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt adott ki körözést a rendőrség Kovács Gábor, az LMP egykori képviselőjelöltje ellen. A párt később közleményben határolódott el a volt politikustól. A Magyar Nemzet információi szerint a férfit hétfő este elfogták.

Hétfő este elfogta és őrizetbe vette a rendőrség Kovács Gábort, az LMP egykori politikusát, aki ellen szexuális visszaélés gyanúja miatt adtak ki körözést – írja a Magyar Nemzet. A lapnak a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy a férfira hétfő este csaptak le Vas vármegyében.

Mint megírtuk, elfogatóparancsot adtak ki Kovács Gábor ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt. A 67 éves férfi korábban önkormányzati képviselő és parlamenti képviselőjelölt is volt. Az LMP honlapján olvasható információk szerint – amely azóta elérhetetlenné vált – Kovács Gábor a párt Somogy vármegyei elnökségi tagja. Ingatlanértékelőként dolgozik, három gyermeke van, és közgazdászként végzett Pécsett. Két cikluson keresztül volt önkormányzati képviselő Nagyatádon, tevékenységét mindig a helyi ügyek hathatós képviselete motiválta. 

A párt később közleményt adott ki, amelyben azt írták, Kovács Gábornak semmilyen jogviszonya nincs az LMP–Magyarország Zöld Pártjával, az említett személlyel kapcsolatban nem állnak. Hozzátették, hogy a tagadminisztráció alapján Kovács Gábor tagsági jogviszonya 2017-ben megszűnt. „Az LMP elítél minden, gyermekek ellen elkövetett bűncselekményt, és a lehető legszigorúbb büntetés kiszabását támogatja az ilyen esetekben” – olvasható a közleményben.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok