Index Vakbarát Hírportál

Pénzt és közösülést kért híveitől a teskándi ál-Jézus

2023. március 2., csütörtök 09:46

Semmilyen vádpontban nem érzi magát bűnösnek az a férfi, aki Jézus Krisztusnak adta ki magát. A férfi 400 embert csapott be, azzal hitegette őket, hogy ő egy spirituális, energiával gyógyító mester. Hamis prédikációjáért cserébe pénzt és szexet is kért híveitől. Voltak, akiket milliókkal károsított meg. Az ügyész hat év börtönt kért a férfira, aki azt állítja, hogy átverték a barátai.

A férfi évtizedeken át azzal hitegette az embereket, hogy ő Jézus Krisztus.  A hirdetett tanok a feltétel nélküli szeretetről, Istenről, a megváltóról, a földi hívságok levetkőzéséről, az anyagi javak megvetéséről, testi és lelki megtisztulásról, szerénységről, az odaadásról és a mások iránti önzetlen áldozatról, a testiséget jelentő vágyak távoltartásáról szóltak − mondta el Németh Eszter ügyész a tárgyaláson. 

Állítólagos gyógyításaiért cserébe pénzt és szexet kért híveitől. Voltak, akik milliós adományokkal segítették. A férfi korábban sajátos módon reklámozta magát. Az egész településen szórólapokat szórt szét, amelyeken ez állt:

Ő a valódi Jézus Krisztus. Ne bántsátok.

A tevékenységet a település polgármestere a műsornak korábban egyszerű szemetelésnek nevezte. 

A vádak szerint közel 400 fős szektájának 23 tagját többféleképpen is alaposan kihasználta − közölte riportjában a Tények.

Fokozatosan közösségekbe olvadva elköteleződtek a magát Jézus inkarnációjaként feltüntető, ekként gyógyító és lelkeket mentő mester tanításai iránt, akik az őt látogató emberek bizalmába férkőzve, velük érzelmi függőséget teremtve, nem csupán életelveiket, de életvitelüket, pár- és pályaválasztásukat, anyagi döntéseiket is önkényesen befolyásolni, igazgatni kezdte

− mondta el az ügyész. 

Zala vármegyében, Teskándon egy házban bujkált a férfi, a rendőrök ott találtak rá. Az előkészítő ülésen tagadta az ellene felhozott vádakat. Az ügyész hat év börtönbüntetést indítványozott a csaló férfival szemben. Áprilisban tárgyalással folytatódik a per. 

Rovatok