Index Vakbarát Hírportál

Szavazzon: mit játsszon a Margit-szigeti szökőkút?

2023. március 3., péntek 12:39

Budapest 150. születésnapjára megújítják a Margit-szigeti zenélő szökőkút programját. Erről a budapestiek szavazhatnak – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester pénteken a Facebook-oldalán.

A bejegyzés szerint a megújuló zenei programba a nyolc legtöbb szavazatot elnyerő dal kerül be, ezeket május 6-ától lehet meghallgatni és a rájuk komponált vízjátékot megcsodálni a Margit-szigeten.

A szavazás március 12-ig tart, a voksokat az enbudapestem.hu/2023/03/03/on-dont-megujul-a-margitszigeti-szokokut-zenei-programja-szavazzon oldalon lehet leadni – olvasható a bejegyzésben. 

Karácsony Gergely közölte, a konkrét listát hosszas egyeztetések és mérlegelés után

a Főkert szakemberei állították össze, akik „pontosan tudják, melyik dalra lehet és melyikre nem lehet beprogramozni a vízsugarak táncát”.

Ez a korlát szab határt a fantáziának, de talán így is sikerült biztosítani a műfajok, az előadók, a hangulatok sokszínűségét – mutatott rá.

A főpolgármester azt írta, május és október között sok ezer látogató várja a Margit-szigeten, hogy minden egész órában megszólaljon a zene, az „égig érjen a vízsugarak zenére komponált tánca, sötétedés után pedig elkezdődjön a szökőkút vízpárájára varázsolt fény- és filmvetítés”. Karácsony Gergely a bejegyzéshez később fűzött hozzászólásában jelezte azt is, hogy most csak a könnyűzenei blokkon változtatnak szavazás útján, a komolyzenei rész szakmai javaslatok alapján marad változatlan.

Rovatok