Index Vakbarát Hírportál

Olyan törvényjavaslat született, amely a magyar életmódot védené

2023. március 3., péntek 18:59

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes új törvényjavaslatot nyújtott be Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének. A harmadik fejezetben leírtak a magyar életmód megvédésével kapcsolatosak.

Február 28-án, kedden Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes egy olyan törvényjavaslatot tett közzé, amelynek címe: „A panaszokról, a közérdekű bejelentésekről, valamint a visszaélések bejelentésével összefüggő szabályokról”.

Ennek alapján bárki panaszt vagy közérdekű bejelentést tehet az állami és helyi önkormányzati szerveknél abban az esetben, ha egyéni jog- vagy érdeksérelmet tapasztal, valamint ha olyasmit észlel, aminek az orvoslása vagy megszüntetése a közösség vagy az egész társadalom érdekét szolgálja.

A harmadik fejezetben Semjén Zsolt és Varga Judit négy pontban fogalmazták meg a magyar életmód megvédésével kapcsolatos benyújtható bejelentéseket.

A javaslat szerint panasszal lehet élni az ellen, aki

A friss törvényjavaslatot a 444 vette észre.

Mint megírtuk, a legutóbbi törvénymódosítás szerdán történt. Az Országgyűlés sürgősségi eljárásban szavazta meg kedden az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló törvény hétfőn benyújtott módosítását, amelyet Novák Katalin köztársasági elnök egy nappal később szentesített is.

(Borítókép: Semjén Zsolt. Fotó: Ruprech Judit / MTI)

Rovatok