Index Vakbarát Hírportál

Öt újabb polgármesterjelöltet jelentett be az MSZP

2023. március 4., szombat 10:51

Az önkormányzati választásokon továbbra is az előválasztás rendszerét javasolja a Magyar Szocialista Párt (MSZP) azokon a helyeken, ahol nem tudnak megállapodni a legjobb jelöltről. Kunhalmi Ágnes MSZP-s társelnök a korábbi tizenhat után most újabb öt polgármesterjelöltet jelentett be.

Két kihívás vár a pártokra 2024 tavaszán: egy napon rendezik meg ugyanis az önkormányzati és az európai parlamenti választásokat. Kunhalmi Ágnes sajtótájékoztatón elmondta: a Fidesz így akarja láthatatlanná tenni mindazt, amit a polgármesterek, képviselő-testületek tettek a településeken élőkért, miközben a kormánypárt „brüsszelezéssel, szuverenitás- és identitáskampánnyal készül”.

Az MSZP társelnöke hangsúlyozta: ebben a helyzetben összefogásra van szükség, ez ügyben már levelet is írtak a többi ellenzéki pártnak.

Az önkormányzati választások esetében azokon a helyeken, ahol nem tudnak megállapodni a legjobb jelöltről, továbbra is az előválasztás rendszerét javasoljuk

– közölte Kunhalmi Ágnes, majd ezzel összhangban felidézte azt a kongresszusi határozatot, amely kimondja, hogy akik korábban átléptek másik pártba, de azt megelőzően az MSZP színeiben nyertek mandátumot, azokat csak úgy tudja támogatni a párt, ha az előválasztáson újra nyerni tudnak.

Különös jelentőséggel bír ez a határozat Óbudán, ahol jelenleg a DK-s Kiss László a polgármester. Mint ismert, az ellenzéki politikus korábban az MSZP táborát erősítette, 2020-ban azonban átlépett a Gyurcsány Ferenc vezette pártba.

„Török Ottó, a szocialisták óbudai szervezetének elnökségi tagja 2011 óta tagja a pártnak, az MSZP őt támogatja III. kerületi polgármesterjelöltnek” – jelentette be Kunhalmi Ágnes másik négy jelölt mellett, akik a következők:

A MSZP korábban már tizenhat polgármesterjelöltet biztosított a támogatásáról:

(Borítókép: Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke 2022. november 23-án az Országgyűlés plenáris ülésén. Fotó: Kovács Attila / MTI)

Rovatok