Index Vakbarát Hírportál

Ismét jönnek a Google Utcakép autói, ezekben a városokban tűnnek majd fel

2023. március 6., hétfő 10:53

Idén tavasszal újra felbukkannak a magyar utakon a Google Utcakép autói. A következő hónapokban az ország számos pontját, köztük Sopront, Szekszárdot, Mezőtúrt, Szentest, Tapolcát, Karcagot, Baját és Miskolcot is érinteni fogják. Az idei bejárás fő célja a Google Utcakép városokról és azokat összekötő utakról készített fotóinak frissítése a Google Térképen – közölte a Google sajtóirodája szerkesztőségünkkel.

A Google azt írja, hogy az Utcaképnek köszönhetően a felhasználók virtuálisan bárhonnan felkereshetik a magyar városok többségét, ezzel együtt pedig meglátogathatnak számos kulturális nevezetességet, például kastélyt és várat, illetve közelebbről is megtekinthetik az országban található nemzeti parkokat és egyéb természeti csodákat.

A Google tisztában van azzal, hogy a települések és az őket összekötő utak infrastruktúrája folyamatosan változik, ezért képeit rendszeresen frissíti, ezzel segítve az embereket a biztonságos és pontos tájékozódásban

– írják a közleményükben.

Magyarországon a Google Utcakép szolgáltatása 2013 óta érhető el, azóta a helyi képanyagot rendszeresen frissítik, hogy az a lehető legpontosabban tükrözze a valóságot. Az autók mellett gyalogosan, valamint biciklivel kezdték el bejárni az ország különleges pontjait.

Az indulás óta az utcák és utak mellett több gyalogoszónát is rögzítettek. Ennek köszönhetően megtekinthető többek között a tihanyi rév, a szegedi Dóm tér vagy épp a Börzsöny.

A vállalat az Utcaképen keresztül olyan népszerű hazai látványosságokat is felfedezhet, mint az Országház, a Halászbástya, a budai vár és a Hősök tere. A Google kiemelten elkötelezett a személyes adatok védelme iránt.

A személyes adatok védelméhez való jogok érvényesülése érdekében a közzétételt megelőzően speciális eljárás alá vetik a képeket, ami elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók.

Az Utcakép lehetőséget kínál a felvételek közzétételét követően is további részletek (egyének, házak, autók stb.) elhomályosítására, ezt a képek jobb alsó sarkában található „Hiba bejelentése” gombra kattintva lehet igényelni. 

A Google Térkép népszerű funkciója az Utcakép, amely több mint 220 milliárd képet tartalmaz a világ minden tájáról, beleértve az Antarktiszt és az Északi-sarkvidéket is. Elérhető asztali és mobil eszközökön, valamint a Google Earth programban.

Az autók március 9-én indulnak útnak Magyarországon. További információ az Utcaképről, valamint a frissíteni tervezett hazai helyszínekről, útvonalról itt található.

Rovatok