Index Vakbarát Hírportál

Razziázott a 4-es metró vonalán a rendőrség és a BKK

2023. március 6., hétfő 09:59

Ezúttal az M4-es metró vonalán folytatódott a Budapesti Közlekedési Központ és a BRFK közös akciója. Az ellenőrzés keretében a rendőrök a metrón jogsértést nem tapasztaltak, a kelenföldi aluljáróban egy dohánybolti tolvajt elfogtak, aki ellen négy körözés is érvényben volt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai partnerség keretében folytatódtak a közös kiemelt ellenőrzések. A rendőrök idén először akcióztak a föld alatti közösségi közlekedési eszközökön: február 27-én az M4-es metróvonalat, a megállóhelyeket és az aluljárókat ellenőrizték a hatóság munkatársai.

A metrón a rendőrök jogsértést nem tapasztaltak, de a Kelenföldi pályaudvar aluljárójában egy dohánybolti eladó lopás miatt segítséget kért. A rendőrök azonnal a férfi után mentek, akit a metrószinten utolértek és elfogtak.

Kiderült, hogy a férfi ellen négy elfogatóparancs is érvényben volt.

A járőrök köztisztasági szabálysértés miatt egy nővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, valamint három személlyel szemben intézkedtek, akiket azért kerestek, mert a bíróság a tartózkodási helyük megállapítását kérte. További két férfit szabálysértési elzárás miatt köröztek.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A járatokat, megállóhelyeket és azok környékét rendszeresen ellenőrzik a rendőrök, ezért a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló akciók várhatók.

Rovatok