Index Vakbarát Hírportál

Bombával fenyegetőzött egy férfi Tatabányán

2023. március 7., kedd 10:23

A tatabányai rendőrök két óra alatt őrizetbe vették azt a férfit, aki bombával fenyegetőzött egy tatabányai társasházban.

Március 6-án este egy ismeretlen férfi felhívta a rendőrséget, hogy Tatabányán, a Mártírok úton található egyik tízemeletes lakóház lépcsőházában három bombát rejtett el. A bejelentést követően a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat munkatársai is helyszínre vonultak.

A rendőrök 33 lakásból összesen 53 személyt helyeztek el egy közeli intézményben, majd a bombakutató egyenruhások és kutyák vizsgálták át az épületet.

Ezzel egyidejűleg a nyomozás is kezdetét vette. A feltételezett elkövető fényképét továbbították a helyszínen intézkedő rendőröknek. Az elkövetőt két órán belül a helyszínen beazonosították, majd elfogták.

A rendőrök a 22 éves férfinél megtalálták azt a telefont, amiről a hívást kezdeményezte, ezenkívül azt a SIM-kártyát is, amit a telefonáláskor használt. A győri lakost előállították és – őrizetbe vétele mellett – közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Az elkövető a bűncselekmény elkövetését beismerte, tettét azzal indokolta, hogy munkáltatója nem biztosított neki szállást. A kutatócsoport robbanóanyagot, robbanószert nem talált. A rendőrség kezdeményezi a gyanúsított gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását – számolt be a rendőrség.

Rovatok